Cameră pentru 2 băieți

Locație: București (apartament 4 camere)

Finisaje:

  • Pardoseala: parchet masiv montat „coadă de rândunică”
  • Pereți și plafon: vopsea lavabilă albă și vopsea cu efect de tablă de scris

Vă prezint camera a doi băieți energici și creativi. Propunerea mea a fost una simplă, de design minimalist cu accente scandinave. Patul etajat este din lemn masiv executat la comandă, iar etajera și covorul sunt de la ikea. Am eliminat tamplaria care despărțea camera (dormitorul) de balcon și am creat astfel o zona de studiu. Biroul consta dintr-un blat montat în lungul balconului, dedesubt aflându-se 2 casetiere pentru depozitare.

Peretele opus patului este tratat cu vopsea ce imită tabla de scris, dând copiilor libertate de creație/exprimare.  Pe toată lungimea peretelui de lângă ușă se află un dulap generos cu sertare, polițe și umerașe.

 

Proiect design cameră copil 4 ani

O cameră pentru copii trebuie să fie în primul rând spațioasă – să fie atât loc pentru joacă și de studiu (mai târziu) cât și loc pentru dormit. Este important atunci când amenajăm o cameră de copil să privim totul în ansamblu nu pe bucăți. Nu trebuie să nu aglomerăm camera cu mobile și fel de fel de briz-brizuri și colori – design-ul crează ordine, iar aceasta ne dă senzația de curățenie, de bine-dispoziție, în plus “educă” oarecum copilul și îl învață că fiecare lucru își are locul lui.

Locație: Comuna Cernica, jud. Ilfov
Finisaje existente: parchet triplu stratificat wenge, pereți vopsea lavabila albă

Finisaje propuse:

  • pentru peretele cu patul stikere cu litere și numere sau un tapet grafic
  • perdea albă și draperie în culoare neutră

Mobilierul propus este în mare parte de la Ikea, excepție făcând patul care este proiectat pe comandă. În loc de clasica noptieră am propus o etajeră pentru depozitarea jucăriilor sau cărților.
Pe partea opusă patului vom avea dulap pentru haine și zonă cu sertare pentru lucruri mici. De asemenea bancheta are dedesubt o cutie de depozitare pe rotile. Dacă aceasta se scoate locul poate fi folosit ca birou.